Заедно за дивата
природа

Екология и финансови иновации

Програмата „Заедно за дивата природа“ е фокусирана върху споделената отговорност за опазване на природните ресурси, естествените местообитания и видовото многообразие, което човешката дейност поставя в риск. Партньорството между WWF България и iCard, подкрепено от Mastercard, ще се реализира в поредица от тематични проекти, обединени от обща цел – опазването на дивата природа на България благодарение на общите усилия на бизнеса и хората.

Цели на партньорството на WWF и iCard

1

Повишаване на информираността на обществото за предизвикателствата в природата

2

Насърчаване на дарителството в България чрез добър пример и корпоративни дарения

3

Създаване на нови инструменти за дарения без такси и без усложнения

4

Отчетност и пълна прозрачност относно изразходваните средства и постигнатото

За WWF

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF развива дейности в над 100 държави с помощта на 7000 служители и над 5 млн. доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. В България WWF се занимава със защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони, промените в климата

За iCard

Екипът на дружеството за електронни пари iCard има богати традиции в участието си в благотворителни инициативи в името на по-доброто бъдеще – чрез лично включване на членовете на екипа в редица акции, чрез усилия за повишаване на ангажираността на над 1 млн. клиенти в повече от 30 държави в Европа, както и чрез директна финансова подкрепа от страна на компанията. Дългосрочното партньорство между iCard и WWF България се фокусира върху проекти за опазване на околната среда, съхраняване на биологичното разнообразие и намаляване на замърсяването. То включва редица нови финансови решения в портфолиото на iCard.

С подкрепата на Mastercard

Mastercard подкрепя стратегическото партньорство на iCard и WWF България. Програмата „Заедно за дивата природа“ е важна част от обявената на Деня на Земята 2021 „Зелена мрежа“ от проекти, зад които Mastercard застава в България и по света. Главни приоритети са отговорният бизнес и дигиталната икономика. iCard и Mastercard даряват средства в полза на работата на WWF България чрез всяка издадена кобрандирана платежна карта със специален дизайн, изработена от 75% рециклирани материали. По този начин iCard и Mastercard насърчават дарителството не само чрез иновативни платежни решения, но и чрез собствения си добър пример.

язовир Доспат,
Западни Родопи

Да изградим бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата!

Белоградчишки скали,
Западен Предбалкан

Условия на бисквитките

Този сайт използва бисквитки с цел подобряване на сърфирането Ви. За да научите повече за бисквитките, прочетете нашата политика за бисквитки.